W dniu 9 maja 2014r. o godz. 9.30  odbędzie się akcja

„Dni Otwartych Funduszy Europejskich”

w
Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać

ul. Okólna 35,
66-400 Gorzów Wlkp.

Uczestnicy projektu tj. uczennice i uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
zaprezentują wybrane dania z kuchni śródziemnomorskiej.

Będzie można również zapoznać się z informacjami o projekcie i etapach jego realizacji.

Prezentacja dotychczasowych efektów projektu „Hiszpania nie tylko od kuchni” realizowanego
przez
Wojewódzki Zakład Doskonalenia Zawodowego w Gorzowie Wlkp.
w partnerstwie z
Zespołem Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać
oraz z
EME z Walencji (Hiszpania).

1. Prezentacja multimedialna na temat dotychczasowych działań zrealizowanych w ramach w/w projektu i ich efektach, a w tym przegląd zdjęć wizyty studyjnej nauczycieli w słynnych restauracjach Walencji i San Sebastian, przygotowania językowego i zawodowego uczniów i uczennic do praktyk w restauracji w Hiszpanii  (sala nr 1 Zespół Szkół Gastronomicznych).

2. Pokaz kulinarny przygotowany przez uczestniczki i uczestników projektów, w ramach szkolenia w zakresie kuchni śródziemnomorskiej wraz z degustachją, w pracowni gastronomicznej przy sali obsługi komputera (sala nr 1 Zespół Szkół Gastronomicznych).

Prezentacje multimedialne i degustacja potraw kuchni hiszpańskiej będą rozpoczynać się w następujących godzinach:
9.30; 11.30; 12,30.